A női önkielégítés 4 jótékony hatása

Orvostudomány · Szinte minden ember csinálja, gyakran unalmas perceinkben vagy amikor ránk jön lazítunk vele mégis szégyelljük bevallani. Az önkielégítés nem bűn és így nyugodt szívvel beszélhetünk is róla. Különben is tudtad, hogy akár fejfájásra is jó? Összeszedtünk pár olyan dolgot, amire a masztizás pozitív hatással van.

A férfiak egészen máshogy állnak hozzá az önkielégítéshez gyakorta kerül témába akár ugratás akár vicc vagy akár pasis beszélgetések során. A nők azonban sokkal konzervatívabban ebben a témában, csak nagyon ritkán osztják meg tapasztalataikat az maszturbálással kapcsolatos legjobb örömszerzési eszközökről, technikákról és azok jótékony hatásairól. Szexterapeuták szerint akár természetes is lehet hogy a nők sokkal nehezebben nyílnak meg a témában és még legjobb barátnők között is csak ritkán kerül szóba a saját test kényeztetése.

A női önkielégítés szokszínűsége

Bűntudat, ez az az érzés amit a hűséges párkapcsolatban élő és őszinte nők nagy része érez az önkielégítés kapcsán, pedig a párterapeuták szerint erre egyáltalán nincs ok! A mai rohanó világban nagyon sokszor előfordulhat, hogy a partner fáradt vagy éppen utazáson, konferencián esetleg valami más okból elérhetetlen. De vajon ilyenkor a nőnek nélkülöznie kell a szexualitást? Ez lenne a természetes? NEM. Bár a nők nagy része sajnos úgy vélekedik, hogy a maszturbálás nem természetes és ebben bizony nagyon tévednek.

Ha azt mondjuk, hogy női önkielégítés akkor valószínűleg mindenkinek a két legegyszerűbb eszköz jut eszébe méghozzá az újjak és természetesen a vibrátor. Egy nem reprezentatív kutatás keretein belül az Indiana Egyetem Szexuális Egészség Előmozdításáért Centrum megállapította, hogy a 18 és 60 év közötti nőknek több mint a fele használt már vibrátort közösülés vagy önkielégítés során. Ugyanebben a felmérésben kiderült, hogy előkelő helyen vannak még az elektromos fogkefék, fésűk nyele vagy éppen a zuhanyrózsa is az örömszerző eszközök listáján.

Számos tudós tart a vibrátor okozta mellékhatásoktól mint például a nemiszervek zsibbadságától, túlérzékenységtől vagy éppen fájdalmától, azonban a kutatás azt is kimutatta, hogy az önkielégítő nők kevesebb mint 30 százaléka tudott csak beszámolni valami hasonló kedvezőtlen mellékhatásról. Vannak szakértők mint például Frank Sommers - torontói pszichiáter  aki például attól tart, hogy a túlzott használat érzéketlenné teheti a nőket az együttlétek során. Pácienseinek mindig azt szokta javasolni, hogy bármennyire is jó a vibrátoros élvezkedés lehetőleg ne gyakorolják mindennap ugyanis a vibrátorok olyan intenzív élményekhez juttatják a szervezetet, hogy függőség esetén már nem találják elég kielégítőnek a természetes aktusokat. Abban azonban minden szakember egyetért, hogy az alábbi négy pozitív tény elmondható a női masztrubációról.

Hangulatjavítás kötelezettségek nélkül

Kathleen Segraves, PhD, szexuálterapeuta, a Case Western Reserve Egyetem pszichiátria professzora és a Metrohealth Medical Center, Ohio terapeutája szerint azok a nők akik önkielégítést végeznek nem csak testi örömöket élnek meg, hanem lelkileg is feltöltődnek. A maszturbáció segít túllépni a rossz hangulaton, de természetesen csak egy átlagosnak vett mélyponton. Súlyosabb lelki okok esetén vagy folyamatos rossz hangulat esetén inkább érdemes orvoshoz fordulni. A szürke hétköznapokon vagy egy meg nem magyarázható hirtelen jött rosszekdven egy jó önkielégítés azonban garantáltan tud segíteni méghozzá kötelezettségek nélkül.

Nem kell arra figyelni hogy a párodnak jó lesz-e, nem kell másra koncentrálni csakismagadra és az önkielégítésnek ez az egyik legnagyobb előnye. Nem arról szól, hogy nem szereted a partneredet egyszerűen csak minden nőnek szüksége van arra, hogy csak magával foglalkozzon, felszabadultan gátlások és követelmények nélkül. Sokakat frusztrál, hogy a nemi aktus során nagyon körülményes az elévezés, hiszen figyleni kell arra is, hogy  párodnak jó-e és, hogy mikor jó, nehogy előbb érjünk el a csúcsra, azonban az önkielégítés teljesen más. Nincs szükség saját magunk sürgetésére mindent úgy csinálhatunk ahogy akarunk és még véletlenül sem kell színlelni az orgazmust, ha nem jön jól ki a lépés. Ja és persze a legjobb az egészben, hogy biztosan lesz is orgazmusod, olyan amilyet Te szeretnél és akkor amikor Te szeretnéd.

A szexuális élet elixírje

Azok a nők, akik rendszeresen örömet szereznek maguknak az önkielégítés során megtanulják és megismerik a testüket így egy idő után pontosan tudni fogják mi a jó nekik. Segít felépíteni a szexuális önbizalmat és így könnyebben adhatsz tanácsot a párodnak, hogy miként tudna a csúcsra repíteni. Ha rendszeresen alkalmazod, akkor szinte észrevétlenül is tudod a partnered kezét vezetni anélkül hogy te vagy ő zavarba jönnétek.

Sokkal jobban teljesítenek azok a párok ahol a hölgy rendszeresen kényezteti magát. A maszturbácuió - főleg ha vibrátorral történik - nagyon sokat képes segíteni abban, hogy megtanuljunk eljutni a csúcsig. A nőknek sokkal több időbe telik az életben megtapasztalni azt, hogy miként is képesek maximálisan jól érezni magukat az együttlétek során és a mai napig nem lehet tudni, hogy például a vibrátor miért is segít ilyen nagyon jó mértékben az orgzamus elérésében, de egy biztos, hogy segít.

A vibrátort használó nőknek az együttlétek során sokkal kevésbé van szükségük mesterséges síkosítóra és sokkal könnyebben eljutnak az orgazmusig. Gáltásaik sokkal oldottabbak és nyitottabbak új pozitúrákra és az extrém körülményekre is. A vibrátor használatának függetlensége során - az hogy ott és akkor használják amikor akarják - olyan távlatokat nyit meg a szexuális életben, amikre korábban nem is gondoltak volna.

Segít ellazulni

A nők természetüknél fogva folyamatosan gondolkodnak hazaérve egy rossz napot is képesek újra értékelni és átgondolni amit nyugodtabb környezetbe kerülnek. A kutatások kimutatták, hogy a nők sokkal nagyobb százalékban elevenítenek fel egy veszekedést vagy akár egy kellemetlen pillanatot. Ez azonban egy olyan felesleges stresszhez vezeti a nőket, amik a férfiak nagy része nem tapasztal meg soha.

A megoldás viszont szó szerint a nők kezében van. Ha tudod azt, hogy miként tudsz garantáltan örömet szerezni magadnak akkor az segít abba, hogy ne a rosszra gondolj és elkerülheted a felesleges idegeskedést. Márpedig minden nő tudja, hogy az önkielégítés az a garantált örömforrás, amire bármikor és bárhol lehet számítani, tehát bizony nagyon hatékony hogyha néha örömet szerzel magadnak.

Fájdalomcsillapító vény nélkül

Az köztudott tény, hogy a maszturbáció képes enyhíteni a menstruációs görcsöket és a fent említett okoknál fogva segít csökkenteni a menstruáció okozta nyűgösséget és érzékenységet. A kutatások mindemellett kimutatták, hogy az orgazmus mint olyan lehet kiváltója de akár megszüntetője is a migrénes fejfájásnak. Tehát ha fáj a fejünk akkor elég nagy az esély arra, hogy az örömszerzés végén a tünetek csillapodni fognak, egy próbát mindenképpen megér.

A férfiak és a nők is életükben legalább egyszer végeznek önkielégítést, azonban a gyakoriságra nézve nincs olyan, hogy “normális” mennyiség. Ugyanez vonatkozik arra az életkorra is, szintén nincs olyan, hogy túl fiatalon vagy túl öregen önkielégít valaki. A szakértők szerint az önkielégítés a nők egészségére és párkapcsolatára tehát maximálisan jó hatással lehet ezért nem érdemes tabuként kezelni azt.

 
 
 
Betöltés...

Ezeket olvastad már?