Mennyi ideig tart a jó szex? Most eláruljuk neked!

Érdekességek · Sokan nem tudják, hogy meddig is tart egy jónak számító szeretkezés azonban mint oly sok minden másra a kutatók erre is megtalálták a választ.

Bizonyára sokan feltettétek már a kérdést magatokban, hogy vajon mások meddig gyűrik a lepedőt és, hogy az Ő vagy a Te szintidőd megfelelő hosszúságú-e egy jó szeretkezéshez.

Szerencsére mostantól nem kell tovább találgatnod, hiszen lerántjuk a leplet a helyes válaszról köszönhetően egy friss kutatásnak, amely kiderítette, hogy meddig is kell tartania elvi szinten egy közösülésnek. Ez a kimutatás pedig még azt a szomorú hírt is magával hordozta, hogy bizony a kapcsolatok nagy részében nincs meg a megfelelő együttléti idő.

Egy jó szex márpedig eddig tart…

Egy angol szexuális segédeszközöket árusító webshop kutatása világított arra rá, hogy egy tökéletesnek számító légyott bizony

legalább 30 perc.

A közvélemény kutatásban megkérdezett vásárlók túlnyomó többsége azt állítja, hogy ez a minimum ameddig egy jó szexnek tartania kell, és ha mindez nem elég az ő 40%-uk bizony azt állította, hogy még ennél is tovább kellene tartania a szexnek. A hangsúly pedig a „kellene” szón van, hiszen pontosan ezen párok 24%-a állította magáról, hogy neki bizony eddig is szokott tartani a szexelés míg a túlnyomó többség mindössze 15 percet szán egy „kiadós” együttlétre a párjával. Elszomorító? Akkor ne is olvasd tovább, hiszen a megkérdezettek 16%-a mindössze 10 percet szán a projektre, noha a legtöbben azt állították, hogy sokszor szeretnék, ha tovább tartana a szex.

Természetesen, nem kell rögtön kétségbe esni, hiszen a szexszakértő Tracey Cox a Daily Mail-nek elmondta, hogy akkor sincs agoodalomra ok, hogyha időnként mindössze 10 perces szeretkezéseket hozunk össze. Ahogy mondta:

- A szexben nem lehet az adatokra hagyatkozni. Egyéniségek vagyunk, nem robotok! 30 perc néhány embernek túl kevés, másoknak túl sok. Ha elégedett vagy azzal az idővel, ameddig szerelmeskedtek, akkor nincs semmi gond. Egyébként is fontos a szexben a változatosság, tehát, ha egy pár minden alkalommal 30 percig van együtt, akkor az egy idő után unalmassá is válhat. Éppen ezért érdemes váltogatni a hosszú és a rövid szeretkezéseket, és mindig előállni valami újdonsággal, legyen az bármilyen apróság is

Persze Tracey hozzátette, hogyha a mindketten elégedettlenek a szexuális együttlét hosszával, akkor arról mindenképpen beszélni kell a partnerünkkel, nehogy később konfliktusokhoz vezessen ez az igazán könnyen orvosolható probléma.

Márpedig a boldog párkapcsolathoz ennyi szex kell….

Szinte biztosak vagyunk benne, hogy senki nem tippelné meg ez a számot elsőre. Mindenki tudja, hogy egy boldog párkapcsolathoz elengedhetetlen a rendeszeres és minőségi szex, de a legtöbb emberben a mai napig olyan tévhittben él, hogy minél gyakrabban szexelünk annál kiegyensúlyozottabb lesz a kapcsolatunk.

Ez természetesen nem igaz, nem kell mindennap többször rávetni magunkat a párunkra azért, hogy boldogok legyünk. Több kutatásból és felmérésből – köztük a Torontói Egyeteméből is – kiderült, hogy bizony

heti 1 szeretkezés

elegendő ahhoz, hogy a régebben együtt levő párok is elégedettek legyenek a kapcsolatukkal hosszútávon. A kutatás vezetője Dr. Amy Muise a The SUN-nak adott nyilatkozatában a következőket állította:

- Az emberek azt hiszik, minél több a szex, annál boldogabb a kapcsolat, de remélem, ezt a tévhitet sikerül eloszlatnunk. Heti egy is bőven elég ahhoz, hogy megmaradjon a kellő intimitás, és boldog legyen a kapcsolat.

Ezen véleméynével nincsen egyedül, hiszen a legtöbb párkapcsolati terapeuta is osztja azt a nézetet, hogy heti egy szex is megfelelő lehet egy remek kapcsolathoz, de természetesen nem szabad általánosítani, hiszen minden kapcsolat egyedi és minden kapcsolatban lehetnek egyedi igények, amelyeket a pároknak maguknak kell jelezniük egymás felé.

Tammy Nelson szexuál terapeuta és író a következőket nyilatkozta a Huffington Postnak a témával kapcsolatban:

- Mindenki azt akarja tőlem tudni, hogy eleget szexel-e. De ebben az esetben el kell felejteni azt, hogy van egy szám, amit mindenkinek be kell tartania. Az a legfontosabb, hogy a pár tagjai elfogadják a partner szükségleteit még akkor is, ha azok eltérnek az övéitől, és találjanak egy köztes megoldást, ami mindkettőjüknek kielégítő. A legtöbben egyébként azt mondják, hogy heti háromszor szeretkeznek, az igazság azonban jócskán eltér ettől - mondta a szakértő, aki szerint inkább arra kell figyelni, ha a szexuális szokásaitok megváltoztak, és jóval kevesebb lett a szex, mint a korábban megszokott. Ha ugyanis ez történik, akkor valószínűleg húzódhat valami ok ennek a hátterében, amit mindenképpen érdemes kideríteni, mielőtt tovább romlik a helyzet.

Összességében tehát senki ne próbáljon meg számok alapján élni. Figyeljünk a párunk jelzéseire és ha kívánjátok a szexet akkor ne habozzatok és csináljátok! 

 
 
 
Betöltés...

Ezeket olvastad már?