Tudj meg minden a gésagolyóról, és a használatáról!

Szex tippek · Rengeteg kérdés érkezik hozzánk a gésagolyókkal és azok használatával kapcsolatban. Összegyűjtöttük tehát a legfontosabb információkat kezdőknek és haladóknak egyaránt. Tudj meg mindent a gésagolyóról!

Gésagolyó története

A gésa jelentése egészen a 17. századra vezethető vissza a japán kultúrában. A szó egy gyűjtőfogalom, amely olyan nőkre vonatkozik, akik egy igen hosszú tanulási folyamat során elsajátítottak egy kifinomult szórakoztatási művészetet. Gyakorlatilag főállású szeretők voltak, akik hivatásosan és maximálisan bírtak az erotika és a szex minden fortélyával beleértve az előjátéktól kezdve az aktusig mindent. Népszerűségüket mi sem mutatja jobban, hogy a 18. századra már külön törvények védték őket. A gésák azonban nem örömlányok voltak mint, ahogy azt sokan hiszik. Különös tiszteletben tartották őket, hiszen komoly tudás birtokában voltak. Egyik ilyen tudásuk volt, hogy a „gyönyör kapujukat” folyamatosan edzésben tartották egy furcsa eszközzel, amelyet később róluk neveztek el. Ezzel az eszköz a gésagolyó, amelynek köszönhetően a Gésák vaginaizomzata oylan erős volt, hogy a végletekig képesek voltak fokozni a szexuális örömöket férfipartnereikkel. A gésagolyót (Geisha balls) egyébként számos névvel is ihletik főleg fordítási sajátosságok illetve kialakításuk miatt is. Kínai golyóként (Chinese balls), Ben Wa golyóként (Ben Wa balls) vagy Kegel golyóként (Kegel balls), Orgazmus golyó (Orgasm ball), Vénusz golyó (Venus balls) is gyakran találkozhatsz vele.

Gésagolyó felépítése

A gésagolyók kettő vagy akár több, egymáshoz madzaggal (manapság inkább rugalmas műanyaggal) rögzített golyóból álló eszköz, amely a hüvelyizmok erősítésére és a hüvelyi idegek ingerlésére használható. A golyók anyagukat tekintve lehetnek műanyagból, fémből vagy akár üvegből is. A golyók belsejében pici súlyok vannak (10-100g) amelyek képesek elmozdulni ezzel is jobban stimulálva az izmokat.

Hogyan használjam a gésagolyót?

A gésagolyók használata viszonylag egyszerű, azonban, ha elsőre nem sikerülnek a gyakorlatok akkor se add fel, hiszen egy idő után után biztosan menni fog Neked is (2 – 3 hónap gyakorlással válhatsz profivá a használatban). A hüvelybe helyezés után a medencefenék izomzatát össze kell szorítani és így kell benntartani kezdetben az első golyót. Ha sikerül a golyót izomból fent tartanod, akkor jöhet a 2 golyós megoldás, ahogy azt az igazi Gésák csinálták! Nincs más teendőd, mint az első mellé a másodikat is felhelyezni és tartani. Eleinte csak kb. 5-15 percet érdemes használni naponta, majd 3-4 hét elteltével szépen lassan be lehet vezetni a hosszabb edzéseket is.

Mire figyeljek oda a használat során?
Azért, hogy maximálisan elégedett legyél a gésagolyóddal és az eredmény is valóban érezhető legyen, érdemes néhány iratlan szabályt betartanod.

  • A golyó állva – mozgásban használható így érheted el a legjobb eredményt. (kezdőként az ágyon fekve is gyakorolhatsz ameddig nem ismered meg a golyó működését)
  • A golyókat a hüvely alsó harmadában használd. A hüvely felső harmadában gyakorlatilag egyáltalán nincsenek érző idegek, és ráadásul egészségügyi kockázattal is jár. Számos terméken biztonsági műanyag is van, hogy nehogy véletlenül teljesen felhelyezd a golyókat.
  • A higiéniára érdemes fokozott figyelmet fordítani!
  • Használj síkosítót!

Mit fogok érezni?
Miután felhelyezted a golyókat, azok a mozgás hatására picit mozogni /rezegni fognak, hiszen a belül súly található. A használat során úgy fogod érezni mintha csúszna ki belőled valami, így a szervezeted azonnal azzal fog reagálni, hogy összehúz és megpróbálja benn tartani a golyót. És ennyi pontosan elegendő is. Kezdőként nincs más teendőd mint a golyót felhelyezni és hagyni, hogy a szervezeted intézze a dolgot helyetted, vagyis, hogy ne csússzon ki belőled a golyó. A gésagolyó használata vágyfokozó, tehát ne ijedj meg, ha beindulsz a használata közben!

Hogyan válasszak gésagolyót? 

  • A közhiedelemmel ellentétben a nagyméretű golyók a jobbak, próbálj meg ilyet választani.
  • A tojás formájú gésagolyók a leghatékonyabbak
  • Óvakodjunk a krómozott termékektől (amelyek alapja általában műanyag), hiszen a rendszeres használat során ezek megkophatnak, lepattogzódhatnak.
  • Érdemes egy darabból álló gésagolyót választani, mert a ragasztott, összeillesztett részek széteshetnek az intenzív és rendszeres használat során.

Kezdőknek
Ahogy azt korábban említettük minél nagyobb a golyó átmérője annál jobban fogsz boldogulni vele. A gésagolyó használatnának célja maga a hüvely izomzatának erősítése így, ha te először fogod megtapasztalni milyen érzés egy golyó felhelyezése akkor érdemes nagyobb illetve tojás alakú golyóval próbálkoznod. A tojás forma előnye, hogy a hüvely fala könnyebben rá tud simulni és így a használat és a ki-be mozgatás is sokkal egyszerűbb lesz nem beszélve arról, hogy kellemesebb érzéssel fog járni az edzés. Minden esetben használj síkosítót!

Haladóknak
Természetesen a gésagolyókból úgy, mint minden más erotikus segédeszközből számos változat létezik. Méretben, kialakításban, színben formában és anyagában eltérő gésagolyók kaphatóak nálunk az Amina Szexshopban is. Akik már tapasztaltabb golyó használók, azok jobban meg is tudják fogalmazni a segédeszközzel szemben támasztott igényeiket. Csakis a képzelet szabhat határt! Válogass kedvedre és találd meg a legjobbat!

Milyen problémákat oldhat meg a gésagolyó?

A kor, a súly, a szülés és további környezet tényezők miatt számos változáson megy át a tested és vele együtt a hüvelyed illetve annak izomzata is. Ez a folyamat teljesen normális, azonban a vele járó kellemetlenségek, mint például a vizelettartási problémák már sokszor zavaróak. A jó hírünk, hogy a gésagolyó megoldással tud szolgálni például az inkontinenciára is A golyó lényege, hogy hosszas edzésprogrammal megerősíti a medencédben belülről található izmokat és ezzel pontosan olyan eredményt érsz el belülről, mint amikor edzőteremben szeretnéd a testedet kívülről formába hozni.  

Hosszútávon mit fogok érzékelni a gésagolyó használatával?

Ahogy korábban említettük a medencédben található izmok (a pubococcygeus, azaz PC izom) erősödését fogod elérni, ami a gyakorlatban annyit tesz, hogy szűkebbnek fogod érezni magad, a szexuális együttléteid kellemesebbek lesznek jobban érzed majd a parnered hímvesszőjét magadban, továbbá Ő is sokkal jobban fogja érezni magát benned. Megszűnhetnek a korábban említett vizelettartási problémáid, ha vannak. A gésagolyó mint olyan igen komoly vágyfokozó is tehát használata során egyre jobban fogod kívánni a szexet. Tudományosan is bebizonyították, hogy a PC-izom ismételt megfeszítésével a gerincvelő idegcsatornáján az idegi impulzusok száma ugrás-szerűen megnő, azaz az energia áramlása fokozódik a csakrákban. Az erős PC-izom stimulálja a prosztatát, illetve a méhet, olyan hormonokat felszabadítva, melyek kellemes érzetet okoznak a testben.

Kegel gyakorlat vagina erősítésére gésagolyóval

Helyezd fel a gésagolyókat stabilan a hüvelybe, vigyázva, hogy a hüvely első 1/3-nál fentebbre ne kerüljenek. Próbáld először fekvő helyzetben gyakorolni a kitolást és beszívást, játszadozz vele bátran (kéz nélkül természetesen). Nehéz gyakorlat, ezért ne csüggedj ha elsőre nem megy. Próbáld benntartani a golyókat álló helyzetben is, járkálgatva, egyéb elfoglaltságok közben.

Gyarkan ismételt kérdések

Nem fog kiesni belőlem a golyó használat közben?
A cél, hogy ne essen ki. Természetesen használat közben hordhatsz bugyit így biztosan nem fog a földre esni. Ha mégis leesne, ne feledd el lemosni alaposan!

Milyen súlyú gésagolyót válasszak?
Kezdésnek egy könnyebb nagyméretűt javasolunk később ahogy növeled a súlyt csökkentheted a golyó méretét is ezzel egyre jobban edzve az izmaidat.

Étteremben is viselhetem a golyót?
Mindennek megvan a helyes és az ideje. Súlyzózni sem szoktál elmenni az étterembe. Intim eszköz lévén javasoljuk, hogy inkább otthon használd, sokkal higénikusabb is!

Fel fogok izgulni a használat közben?
Egyén függő, mivel kényes helyen stimulálod a tested elképzelhető, hogy fel fogsz izgulni a használat közben, sőt nem kizárt, hogy orgazmusod is lesz, de nem kimondottan ilyen célra való a gésagolyó. Ha önkielégíteni szeretnél inkább válassz vibrátort, vagy dilót, azokkal garantált a siker

Lehet izomlázam odalenn?
Mivel megterheled az izmodat elképzelhető, hogy fura érzés lehet másnap, de azért közel sem olyan mint amilyen a bicepszedben tud egy erősebb edzés után jelentkezni, hiszen itt nem beszélhetünk izomrost szakadásokról. Egyszerűen csak érezni fogod, hogy vannak ott is izmaid.

Tényleg a nagyobb golyó a jobb? Be fog férni?
Igen a nagyobb golyó jobb. A kisbabák is előbb a nagyobb tárgyakat képesek megfogni a kezeikkel, ugyanígy működik a hüvelyed is. Könnyebben fogsz boldogulni a nagyobb golyókkal, a kissebbeket hagyd a profikra. És igen, be fog férni, el se tudod képzelni mi minden képes oda beférni!

Nem fog beszorulni?
Síkosító! Nem győzzük hangsúlyozni, hogyha gésagolyót vásárolsz mindenképp vásárolj hozzá síkosítót is, akkor biztosan nem fog beszorulni és nem is lesz kellemetlen a használata.

Úgy kell használni mint a tampont?
A mozdulatsor nagyjából ugyanaz igen, csak itt a lényeg a tamponnal szemben, hogy hogy a golyók igyekeznek majd kijönni belőled és máris kezdődhet az edzés.

A párom érzékelni fogja a különbséget?
Ebben biztosan lehetsz, hálás lesz a kitartó edzésednek.

Milyen anyagút vegyek?
Kezdőknek inkább az egybe öntött műanyagot javasoljuk, később próbálkozhatsz a redős/mintázott felületűekkel, később jöhetnek a variálhatóak is.

Hány golyó legyen a füzéren mi a jobb?
Kezdőként elegendő lehet az egy golyó is, majd jöhet a 2-3

Kerek vagy tojás alakú?
Izgalmas kérdés, mindenki másra esküszik. Ha még sose használtál gésagolyót akkor a tojás alakú valószínűleg kényelmesebb lesz mert könnyebb felhelyezni jobban simul a hüvely falához, viszont ezáltal nem is akar annyira kijönni onnét mint a kerek társai így könnyebb benntartani is. Ha túl vagy a tojáson nyugodtan rátérhetsz a golyó alakúakra.

Reméljük sikerült minden kérdést megválaszolnunk, a gésagolyó kínálatunkat ide kattintva megtekintheted! Ha tetszett a cikk ne feledd el megosztani barátnőiddel se!

Gésagolyók - fekete (Joyballs)
6.490Ft
Raktáron! A termékből van készleten! 
You2Toys - Twin Balls - gésagolyó duó (pink)
2.490Ft
Raktáron! A termékből van készleten! 
A szürke ötven árnyalata - Tighten and Tense gésagolyók
9.990Ft
Raktáron! A termékből van készleten! 
Ingyenes kiszállítás
LELO Luna - variálható kéjgolyók
26.990Ft
Raktáron! A termékből van készleten! 
Ingyenes kiszállítás
Magic Motion Kegel Master - Okos gésagolyó duó (lila)
42.990Ft
Raktáron! A termékből van készleten! 
 
 
 
Betöltés...

Ezeket olvastad már?