Valóban a méret a lényeg? Mekkora az ideális pénisz?

Érdekességek · A péniszméret kérdése egy örökzöld téma mind a férfiak, mind a nők körében, és az, hogy kinek mekkora gyakran válik az önbecsülés, a szexuális identitás és a párkapcsolati dinamikák meghatározójává. De vajon tényleg olyan fontos, hogy kinek mekkora? És egyáltalán van olyan, hogy ideális farokméret?

A média által sugallt elvárások és a pornó gyakran irreális képet festenek a "normális" vagy "ideális" pénisz méretéről, ami sok férfiban szorongást és bizonytalanságot okoz. A férfiak egyébként is hajlamosak a versengésre, így nem meglepő, hogy a saját adottságaikat sok esetben a pornószínészekével vetik össze. Holott gondoljunk csak bele, egyáltalán nem biztos, hogy egy hús-vér nő arra vágyik, amit ezek a felnőtt filmek közvetítenek - a méret tekintetében sem.

Persze, jó, ha nem nagyítóval kell megkeresni a szerszámot, de az sem ideális, ha a nő manduláit is eléri vele a férfi - mert az már bizony fáj... De akkor mekkora is legyen a pasi pénisze?

Valóban számít a pénisz mérete?

Mekkora legyen a férfi pénisze - a pasik szerint

A férfiak gyakran túlértékelik a péniszméret fontosságát, ez pedig mind az önképüket, mind a kapcsolataik minőségét negatívan befolyásolja. Felmérések szerint a férfiak többsége úgy véli, hogy méretük jelentősen hozzájárul vonzerejükhöz és szexuális teljesítményükhöz. Igen ám, de a pasik jelentős része elégedetlen a saját méretével, ami azt jelenti, hogy nemhogy magabiztosabbak lesznek a méricskéléstől, hanem egyenesen gátlásosabbak - még akkor is, ha az a méret igazából teljesen átlagos. De mi is az az átlagos? Nos, elárulhatjuk, hogy az átlagos péniszméret sokkal kisebb, mint amit a különböző médiumok sugallnak, és amit a férfiak elvárnak maguktól!
Egy 2014-ben végzett brit tanulmányban a férfiak átlagosan 15,24 cm hosszú péniszt tartottak ideálisnak, a valóságban azonban egy átlagos pénisz 12-13 cm hosszú merev állapotban!

Az elvárás, tehát jóval meghaladja a valóságot, ami nem túl jó, hiszen így teljesen feleslegesen görcsölnek az egészen - a görcsösség pedig ugyebár tudjuk, hogy a teljesítmény rovására is mehet… 

Mekkora legyen a férfi pénisze - a nők szerint

A péniszméret jelentősége a nők szemszögéből egészen más képet mutat. Bár a médiában és a társadalmi elvárásokban gyakran előtérbe kerül a méret kérdése, számos felmérés és kutatás kimutatta, hogy a nők többsége nem tulajdonít kiemelt jelentőséget a péniszméretnek, amikor a szexuális elégedettségről és a párkapcsolati harmóniáról van szó.

Egy átfogó tanulmány, amely több mint ezer nőt kérdezett meg a témában, arra a következtetésre jutott, hogy a nők mintegy 84%-a elégedett partnere péniszméretével. Sőt a gyengébbik nem számára a farokméretnél sokkal fontosabb az előjáték minősége és a szexuális változatosság, ahogyan az érzelmi intimitás, a kommunikáció és a kölcsönös tisztelet is.
De, hogy azért mégis fény derüljön a centikben mért igazságra: a nők által ideálisnak tartott méret körülbelül 13,97 cm.

Akkor miért akar mindenki 20 cm-es farkat - állítólag?

A válasz nagyon egyszerű: mert ezt sulykolják belénk! A médiának, különösen a pornónak, meghatározó szerepe van azzal kapcsolatban, hogy a férfiakban és a nőkben milyen elvárások alakulnak ki a péniszmérettel kapcsolatban. Ezen túlmenően, a reklámok, filmek és televíziós műsorok is hajlamosak az átlagosnál nagyobb méretű férfiasságot ábrázolni, ami szintén hozzájárul a "méret számít" mítosz fenntartásához. Ez a folyamatos push-olás nemcsak, hogy növeli a férfiakban a mérettel kapcsolatos szorongást, de a nők elvárásait is befolyásolhatja - bár ahogy fentebb már írtuk, a kutatások szerint, a nők többsége nem tulajdonít akkora jelentőséget a méretnek.

Mit lehet tenni, ha nem vagy elégedett a partnered péniszével vagy a saját méreteddel?

Bár a média és pornó a hímvessző méretére helyezi a hangsúlyt, számos más szexuális készség létezik, amelyek jelentősen hozzájárulhatnak a szexuális elégedettséghez és a kapcsolat mélységéhez. Ezek a készségek magukban foglalhatják az előjátékra fordított figyelmet, az érzelmek kifejezésének képességét, a kommunikációs készségeket, és a szexuális változatosságot.

Mit csinálj, ha kicsi a péniszed?

Előjáték és érzékenység

A szexben az előjáték és a partner igényeinek figyelembevétele kiemelten fontos. Az előjáték hosszabbítása és a kreatív megközelítések, mint például az érintés, a csókolózás, az orális szex technikáinak változatossága, a masszázs, a különféle erotikus játékok, fantáziák, szerepjátékok mind-mind javíthatják a szexuális élményeteket, fokozhatják a vágyaitokat és biztosabbá tehetik a kielégüléseteket. 

Kommunikációs készségek

A nyílt és őszinte kommunikáció a jó szex alapja! Ne féljetek beszélni arról, mi az amit szerettek, ami jó nektek, amire vágytok. Elvégre a partneretek nem jós, hogy kitalálja legtitkosabb fantáziáitokat. 

Szexuális változatosság

Ám ne csak a szavaitok legyenek bátrak. Ültessétek át a megbeszélteket a gyakorlatba is. Fedezzetek fel új pózokat, kísérletezzetek szexjátékokkal, erotikus kiegészítőkkel, de akár az aktus helyszínének megválasztása is fokozhatja a vágyatokat. Higgyétek el, ezek sokkal izgalmasabbá tudják tenni a szexet, mint egy nagy farok, aminek a gazdája nulla fantáziával rendelkezik.

Szexuális segédeszközök

És ha már szóba kerültek a szexuális játékszerek, akkor ezek mellett se menjünk el szó nélkül, hiszen az erotikus kiegészítők segíthetnek abban, hogy új örömforrásokat fedezzetek fel, illetve hogy garantáljátok a szexuális kielégülést - akkor is, ha esetleg valóban nem megfelelő a pénisz mérete, formája, keménysége. 

Ilyen esetekben jól jöhet egy dildó vagy egy vibrátor, ami akkor is a csúcsra juttathatja a páros női tagját, ha a férfi pénisze erre nem képes valamilyen okból. 

Ha a dildótól vagy a vibrátortól idegenkedtek, akkor próbáljátok ki a péniszgyűrűt, ami garantálja a kőkemény merevedést, egyes típusai pedig beépített csiklóizgatóval is rendelkeznek - így mindkét fél számára örömforrásként szolgálhatnak. 

De ott vannak a páros vibrátorok is, amelyeket úgy alakítottak ki, hogy mind a férfi, mind a nő élvezze a használatukat, sőt akár egyszerre is érjenek a csúcsra. 

LAID D.1 - szilikon G-pont dildó (kék)
9.990Ft
Raktáron! Alacsony raktárkészlet 
Satisfyer Royal One - okos, akkus, vízálló péniszgyűrű (kék)

Satisfyer Royal One - okos, akkus, vízálló péniszgyűrű (kék)

Kényeztesd magadat és kedvesedet a Satisfyer Royal One, okos péniszgyűrűvel! A csiklóizgatóval ellátott péniszgyűrű, bársonyos, bőrbarát szilikonból készült, és nemcsak téged, de partneredet is kényezteti az erőteljes rezgéseknek köszönhetően. Extra erős, csendes motorral, vízálló kialakítással, rugalmas anyagból, amely minden péniszmérethez tökéletesek idomul.
13.990Ft
Raktáron! A termékből van készleten! 
Ingyenes kiszállítás
LELO Tiani Harmony - akkus, okos párvibrátor (fekete)
56.990Ft
Raktáron! Alacsony raktárkészlet 

Összefoglalva

A péniszméret körüli felhajtás tehát teljesen felesleges. Elismerjük, hogy egy szép, nagy farok igazán impozáns, ám egyáltalán nem biztos, hogy önmagában a méret a jó szexet is garantálja.

A frenetikus orgazmus ugyanis nem méretfüggő! Sokkal inkább függ az olyan szexuális készségektől, mint az előjáték, a kommunikáció, az érzelmi intimitás és a kreativitás. Ha pedig tényleg csak a méret szab gátat az élvezeteteknek, akkor is ott vannak a különféle szexuális kiegészítők, amelyek persze nem csupán az átlagosnál kisebb farokméret esetén jöhetnek jól…

 
 
 
Betöltés...

Ezeket olvastad már?